Ajankohtaista

Ajankohtaiset

Suru vei voimat - Veran koulunkäynti jatkui verkkokoulussa

Nettiperuskoulun ja Valterin yhteystyönä kehitetyissä Tuuve- ja Monni Online -hankkeissa on mahdollista opiskella peruskoulu verkossa. Lue Veran tarina Yle uutisista.

Isän kuoleman jälkeen tunteet jäivät käsittelemättä, kunnes Veran kunto romahti. Surun takia Vera ei voinut osallistua lähiopiskeluun, eikä koulunkäynti kotonakaan sujunut omin voimin. 

Apua saatiin verkkokoulusta. Opinnot jatkuivat Nettiperuskoulun ja oppimis- ja ohjauskeskus Valterin kehittämien Monni Online- ja Tuuve -hankkeiden kautta. Hankkeet on suunniteltu pääasiassa psyyken ongelmista sekä moniaineallergioista kärsiville koululaisille ja hankkeen tarkoituksena on ensisijaisesti turvata oppilaan päättötodistuksen saaminen. 

"Monni Online- ja Tuuve-hankkeissa oppilaat ovat käytännössä edelleen lähikoulujensa oppilaita ja noudattavat koulunsa opetussuunnitelmaa."

Käytännössä opintoja suoritetaan monella tavalla. Ryhmäkurssien oppitunteja voidaan pitää eri puolella Suomea. Nonstop-verkkokursseilla opiskellaan pääasiassa itsenäisesti. Käsitöitä tehdään kotona opettajan antaman listan mukaan ja liikunta suoritetaan pitämällä liikuntapäiväkirjaa sekä tekemällä video liikuntasuorituksesta. 

Lue Veran Koposen koko tarina Yle Uutisista

Tagit: verkkokoulu, Monni Online, Tuuve, oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Nettiperuskoulu

Mitä muuta meillä Otavassa...